S početkom ljetnih praznika u Knjižnic" /> Od ponedjeljka započinje Olimpijada čitanja 2023. - Olimpijada čitanja 2024. - Solin
Disable Preloader

Novosti

S početkom ljetnih praznika u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica započinje program Olimpijada čitanja 2023. Program je namijenjen učenicima od završenog 1. razreda do završenog 4. razreda osnovne škole kojim se potiče čitanje iz užitka. Knjižnica ovaj program provodi u suradnji s osnovnim školama s područja grada, a na sudjelovanje se pozivaju i učenici okolnih škola.


Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se u Dječji odjel Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica od 26.6. do 7.7.2023. Prilikom prijave sudionici će primiti  dnevnik čitanja u koji će bilježiti svoje dojmove o pročitanim knjigama i pokazati ih knjižničarima prilikom vraćanja knjiga. Za svaku pročitanu knjigu osvajaju bedž u dnevnik. Za zlatnu medalju potrebno je sakupiti ukupno 40 bodova. Učenici se mogu prijaviti i  na web stranici Olimpijade čitanja i napraviti svoj profil, pronaći knjige koje žele pročitati te ih ocijeniti i komentirati. „Najbolji“ dnevnici čitanja i komentari knjiga na web stranici, također će se nagraditi. Odjednom učenici mogu posuditi dvije knjige u istom danu, a ako su na odmoru izvan Koprivnice, knjige mogu posuditi i u drugoj knjižnici.


Ovaj program koprivniča knjižnica provodi od 2016. godine. Sudjelovalo je više od 1124 djece te je pročitano ukupno 9587 knjiga. Dječji knjižničari izrađuju popise knjiga po razredima, letke, dnevnike čitanja i vode evidenciju pročitanih knjiga. Na popisima knjiga za čitanje nalaze se i knjige za djecu s poteškoćama u čitanju. Na kraju ljeta, uz Međunarodni dan pismenosti, organizira se završna svečanost na kojoj se dodjeljuju medalje i diplome.


Pozivamo djecu da ne propuste uključiti se, usavršiti svoje vještine čitanja, zabaviti se, obogatiti svoje iskustvo čitanja i pritom osvojiti medalje. Dodatna motivacija je i izbor knjiga u dostupnoj tražilici, a popis svih knjiga za čitanje po razredima dostupan je na poveznici: https://www.olimpijadacitanja.org/default_popis.asp?n=3 .


Ove godine u ovaj program pridružuju se Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik i Gradska knjižnica Makarska te će ga provoditi u svojim sredinama. Program financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Koprivnica i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.
Natrag
scroll to top